MEI

©Chronosenik

De lente is er al weken. De meiklokjes bloeien uitbundig en doen je hart wat sneller kloppen door hun zoete geur. Op dit eigenste moment worden ze met malse regenbuien verwend.

Met meiklokjes wens je de mensen die je graag ziet veel geluk. Muguetjes horen erbij. Een oude traditie. Zo ook aan wie dit leest : veel geluk en liefde, zeker als je je gezondheid moet missen, wens ik je dat extra vleugje liefde en geluk dat je zo nodig hebt om door te gaan.

Zelf heb ik hier klokjes in huis voorzien, elk jaar hoort dat er bij. Ze vullen de ruimte met hun bedwelmende geur. En hopelijk brengen ze ook liefde en geluk…

Mei is ook de maand waarin er in de hele wereld extra aandacht wordt gevraagd voor de ziekte van Lyme in al haar verschijningsvormen. May Lyme Awareness Month. In België doen verenigingen niet echt iets speciaals meer. Vaak wegens geen vrijwilligers en zelf te ziek. Door de hele coronacrisis zal het moeilijker worden om in de straat en op pleinen actie te voeren, veel zal online moeten gebeuren. Hopelijk zullen naar goeie gewoonte nog wel veel gebouwen groen kunnen oplichten in Groot Brittanië en andere landen, het felle groen dat gekozen is als kleur voor de ribbon. En zal er op een dag zo een vooruitgang geboekt worden in de behandeling en testen en kennis rond deze ziekte, dat deze acties nooit meer nodig zijn.

Lente betekent ook dat de teken weer super actief zijn en zich vermenigvuldigen.

Dus “Na het groen altijd tekencheck doen!” Een tekenbeet, die gemist en onbehandeld blijft kan je veroordelen tot een levenslange lockdown, zonder eind in zicht, ziek en met pijn. Wens je niemand toe! Bescherm jezelf, niet alleen tegen corona maar ook tegen Lyme en tekenbeetziekten. Ben je gebeten en heb je een rode kring, ga zeker naar de huisarts! Ben je gebeten en heb je geen kring, maar voel je je wel grieperig en ziek, heb je gewrichts- en of spierpijn, ga zeker ook naar de huisarts en vermeld de beet, want dezer dagen zal de aandacht vooral bij covid 19 liggen, en denkt een arts niet zo snel aan de symptomen van Lyme. Voor info kan je Lyme België/Belgique Protest volgen op facebook. Er is de vzw Time For Lyme waar je terecht kan en Lyme-Inter asbl.

Verder lijkt het me een mooie dag voor een kleine fietstocht misschien, op zoek naar zoete geuren van bloeiend meigroen. De blauwe regen, de bloeiende meidoorn, de meiklokjes…liefde en geluk.

Scroll to top
error: Afbeeldingen zijn beschermd !!