CORONAKOFFIE

©Chronosenik

Café Confinement ofte un CCafé, Confinement Coffee ofte a CCoffee, Quarantine Coffee ofte a QCoffee , ofte een QKoffie, een Quarantaine Koffie, ofte un Café Quarantaine, un CaféQ, Corona Koffie ofte een CKoffie, ik laat me even gaan beste lezer. Een beetje spelen met taal, stomende espresso’s die opborrelen in mijn brein en die ik schaamteloos met jullie deel. En allemaal Déca of Decaf én om mee te nemen. Gewoon Take Out enfin. Een meeneemkoffie in het Nederlands. Klinkt ietsje saaier niet?

Je weet, ik nuttig deze regelmatig.

Het wordt steeds kouder om lang buiten op een bankje te zitten, maar het lukt nog wel. Zo lang het maar niet dagen aan een stuk begint te regenen denk ik, zo lang kan ik nog wel even op een bankje buiten een koffie nuttigen alleen of met twee, of met maximum vier, maar dat aantal heb ik nog niet gehaald. Drie was ooit mijn max. Omdat we tegenwoordig verdwalen in de cijfers doe ik er hier ook nog graag een schepje bovenop.Op afstand of in bubbel.

Ik schrijf er vandaag zomaar wat op los. Mag ook, zoals je soms zomaar wat rondfietst, of wandelt, zonder een duidelijk doel.

Quanrantainedwalen zou je het kunnen noemen.
Zo lang de cafés en koffiebars niet open zijn kan ik geen verslag uitbrengen over nieuwe plekken waar ze goeie Decaf hebben. Het is te zeggen.

Ik heb nog wel een lijstje liggen, want ik ben al op vele verschillende plekken koffie gaan drinken natuurlijk, voor corona, tijdens de versoepeling, maar dat zijn de ‘NO GO’S’.

En ik aarzel erover te schrijven, omdat het niet leuk is natuurlijk om te zeggen : daar vind je geen goeie, slechte of zelfs geen Decaf…En dat in een tijd waarin je wordt gevraagd de lokale handelaar te steunen als je dat al niet deed. Hoeft ook niet, je bent vrij te kiezen.

Dus doe ik het maar niet, dat lijstje. Want ze kunnen het missen als kiespijn waarschijnlijk. En hou ik me voor nu aan de plekken waar de koffie echt lekker of toch nog goed te drinken is.
Een ruim aanbod aan Take Out is er begrijpelijkerwijs niet, hoewel er her en der iets meer meeneemkoffie te vinden is dan in de vorige lockdown. Toch blijft het wat zoeken in het centrum van de stad. Wel, één die lekker en Decaf is bedoel ik.

Want aan slechte koffie  kan je je moeilijk aan warmen niet?

Wat ik al van mijn ‘NO GO’ Decaflijst zou verklappen is : NO Starbucks, NO Panos. NO Foodmakers. De Decaf is er niet te zuipen. Een invitatie aan deze bedrijven om hun Decaf eens nader te bekijken en zelf eens te proeven.

Tot de volgende.

Snackbar Koffie Take Out©Chronosenik
Scroll to top
error: Afbeeldingen zijn beschermd !!