CORONAKOFFIE

©Chronosenik

Café Confinement ofte un CCafé, Confinement Coffee ofte a CCoffee, Quarantine Coffee ofte a QCoffee , ofte een QKoffie, een Quarantaine Koffie, ofte un Café Quarantaine, un CaféQ, Corona Koffie ofte een CKoffie, ik laat me even gaan beste lezer. Een beetje spelen met taal, stomende espresso’s die opborrelen in mijn brein en die ik schaamteloos met jullie deel. En allemaal Déca of Decaf én om mee te nemen. Gewoon Take Out enfin. Een meeneemkoffie in het Nederlands. Klinkt ietsje saaier niet?

Je weet, ik nuttig deze regelmatig.

Het wordt steeds kouder om lang buiten op een bankje te zitten, maar het lukt nog wel. Zo lang het maar niet dagen aan een stuk begint te regenen denk ik, zo lang kan ik nog wel even op een bankje buiten een koffie nuttigen alleen of met twee, of met maximum vier, maar dat aantal heb ik nog niet gehaald. Drie was ooit mijn max. Omdat we tegenwoordig verdwalen in de cijfers doe ik er hier ook nog graag een schepje bovenop.Op afstand of in bubbel.

Ik schrijf er vandaag zomaar wat op los. Mag ook, zoals je soms zomaar wat rondfietst, of wandelt, zonder een duidelijk doel.

Quanrantainedwalen zou je het kunnen noemen.
Zo lang de cafés en koffiebars niet open zijn kan ik geen verslag uitbrengen over nieuwe plekken waar ze goeie Decaf hebben. Het is te zeggen.

Ik heb nog wel een lijstje liggen, want ik ben al op vele verschillende plekken koffie gaan drinken natuurlijk, voor corona, tijdens de versoepeling, maar dat zijn de ‘NO GO’S’.

En ik aarzel erover te schrijven, omdat het niet leuk is natuurlijk om te zeggen : daar vind je geen goeie, slechte of zelfs geen Decaf…En dat in een tijd waarin je wordt gevraagd de lokale handelaar te steunen als je dat al niet deed. Hoeft ook niet, je bent vrij te kiezen.

Dus doe ik het maar niet, dat lijstje. Want ze kunnen het missen als kiespijn waarschijnlijk. En hou ik me voor nu aan de plekken waar de koffie echt lekker of toch nog goed te drinken is.
Een ruim aanbod aan Take Out is er begrijpelijkerwijs niet, hoewel er her en der iets meer meeneemkoffie te vinden is dan in de vorige lockdown. Toch blijft het wat zoeken in het centrum van de stad. Wel, één die lekker en Decaf is bedoel ik.

Want aan slechte koffie  kan je je moeilijk aan warmen niet?

Wat ik al van mijn ‘NO GO’ Decaflijst zou verklappen is : NO Starbucks, NO Panos. NO Foodmakers. De Decaf is er niet te zuipen. Een invitatie aan deze bedrijven om hun Decaf eens nader te bekijken en zelf eens te proeven.

Tot de volgende.

Snackbar Koffie Take Out©Chronosenik

2 Comments

 1. ilse
  december 2020

  Beste jij, van chronos en ik,

  hoe fijn om toevallig jouw blog tegen te komen. Zo puur, menselijk, open en warm. Het hart in je pen nodigt uit om zelf altijd weer aandacht te hebben voor het pure, menselijke en warme in mijn leven en in dat van iedereen die ik tegenkom.
  Ik heb zelf 15 jaar rond gelopen -misschien kan ik beter zeggen: plat gelegen ;)- met immuunproblemen, uitputting, veel pijn, brain-fog, verteringstoestanden, enfin, aan een ervaringsdeskundige moet ik het niet uitleggen. In die soms niet uit te houden jaren, heb ook ik veel gehad aan mindfulness… (die Edel, die is goud waard). Mindfulness is deel van mijn leven. Is mijn leven in zekere zin. Het boek van Toni Bernhard, dat je aanhaalt, deed meer dan deugd.
  Ik geef je met plezier twee boekentips. Wanneer weinig kan en lijden onmiskenbaar is, kunnen boeken zoveel deugd doen. Bieke Vandekerckhove heeft met “de smaak van stilte”, mijn leven gered, zeg ik wel eens. Vidyamala Burchs boek: living well with chronic pain and illness, is zo zacht voor lichaam en geest….

  Wellicht ben je doorheen de jaren al vaak om de oren geslagen met adviesen die je zouden kunnen helpen om fysiek meer te herstellen. Ik vond dat zelf heel dubbel: goed bedoeld, maar vaak ook niet gehoord in wat ik doormaakte, in mijn onmacht en vruchteloze zoeken.
  Wanneer je je afvraagt welke vorm van meditatie ik begon te beoefenen, na 20 jaar mindfulness, en wat het effect was op mijn gezondheid, mail me maar. Ik wil niks in je bak gooien, daarvoor heb ik teveel waardering voor wie jij bent, (of voor wie ik al lezend tegen kom) en teveel schroom ook.

  Ik ga je blog delen. Bedankt.

  ilse

  Beantwoorden
  1. Chronos en Ik
   december 2020

   Beste Ilse,
   Wat een mooi bericht, wat bijzonder fijn om dit te lezen.
   Dank je voor de boekentips. ‘De smaak van stilte’ heb ik jaren geleden gelezen, het is inderdaad een heel bijzonder boek.
   Het andere ken ik niet en wie weet komt er een moment waarop ik het lees.
   Dank je voor de andere tips en het delen van mijn blog, je blijken van waardering.
   Het ga je goed!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top
error: Afbeeldingen zijn beschermd !!