TIME-OUT?TAKE OUT!

Bestiesbubble©Chronosenik

Nieuwe gewoontes weer oppikken nu de koffiebars gesloten zijn. Take-out koffie nemen en een bankje zoeken om hem op te drinken, samen met een vriend, vriendin of evengoed alleen.

Gisteren deden we dat, een raar soort viering. Met een vriend klonk ik met koffie op de in Antwerpen al dèrde sluiting van de koffiebars en horeca. ‘We hebben hier onze take-out koffiegewoonte geïnstalleerd, we zetten ze hier verder’ was het idee.

Niet uit cynisme, maar in een oprechte poging om toch op een goeie manier met de zorgwekkende toestand te proberen omgaan. Blijven sociaal contact houden, blijven koffie drinken. Coronaproof, op afstand.

We bespraken die toestand uitvoerig, en verzuchtten hoe moeilijk het was om te zien hoe de beleidsmakers bitter weinig , omzeggens niks hadden geleerd uit de afgelopen zeven maanden en er eigenlijk een zootje van hebben gemaakt. Hoe dat de angst mee in stand houdt. Hoe een percentage van de bevolking blijkbaar ook moeilijk verantwoordelijkheid kan en kon nemen. Hoe een niet onschuldig virus een virus is en we ons ernaar moeten gedragen. Dat we weer op dit punt gekomen waren. Het had zo anders gekund. ‘La condition humaine..’ moesten we nog maar eens besluiten. We besloten ook dat we moesten proberen ons er niet door te laten ontmoedigen.

En straks staan we misschien voor een nieuwe lockdown. Door nalatigheid, door economische belangen en lobbygroepen. We zouden wel zien. We zullen er zijn voor elkaar, want niets is zeker. 

Het was een warme herfstdag, maar met veel wind. We waaiden bijna letterlijk weg. Misschien maar goed dat onze overpeinzingen mee weg konden waaien, zodat ze ons hoofd niet te veel zouden bezwaren. Het is belangrijk om kleine nieuwe gewoontes te installeren om deze moeilijke tijden door te komen. Eenzaamheid en isolement zijn dodelijk.

Koffie drinken met iemand kan dat doorbreken. In je bubbel of met de nodige afstand. De bar waar we gisteren koffie uit haalden was Local Store, in de Everdijstraat, bij de Oudaan. Antwerpen of course. De decaf is er goed, het is een van mijn vaste stekken. Ook tijdens de versoepeling zat ik er rustig op het ruime terras, goed uit elkaar. Je kan er ook een lekker stuk taart en quiche mee uit nemen. Ook Marci van Snackbar Koffie op Hopland heeft lekkere take-out decaf en andere koffies. Ik krijg geen gratis koffies voor deze vermeldingen hoor. Ik help wie decaf moet drinken in deze barre tijden gewoon graag verder.

Misschien ontmoeten we mekaar ergens op een bank met onze koffie in de hand. Het is een troostend idee. De zon schijnt vandaag. Het waait minder hard. Als mijn lijf het me toelaat, kan ik deze namiddag misschien weer op koffieklets, als je zin hebt om me coronaproof te vervoegen, laat het maar weten. Op anderhalvemeterdate 😉

Gisteren take-out ©Chronosenik
Scroll to top
error: Afbeeldingen zijn beschermd !!